Uutiset

26.9.2023

Tervetuloa Salon Turkisateljeen uuteen toimipisteeseen

Pitkän harkinnan jälkeen päätimme muuttaa Salon Turkisateljeen liiketoiminnan 41 vuoden jälkeen Salon keskustasta maaseudun rauhaan, kotipihallemme 120 vuotta vanhaan, entiseen Lempilän kartanon muonamiehen torppaan. Matkaa on Salon torilta vain 7,5 kilometriä. Rakennus on remontoitu moderniksi ja asianmukaiseksi työtilaksi. Yritykseni toiminta jatkuu edelleen. Saat kaikki turkiksiin liittyvät palvelut saman katon alta. Turkisten huolto, korjaus, kesäsäilytys, raikastus ja kierrätys onnistuvat ihan niin kuin ennenkin.

Kuvankaunis tonttimme on luonnon ympäröimä joka suuntaan. Eläinrakkaina ihmisinä pihamaalta löytyy neljä kesyä ja kilttiä alpakkaa: Lempi-mamma ja pojat Sulo, Jalo ja Vilkku. Alpakat tuottavat myös laadukasta, kaunista ja lämmintä villaa, joka keritään joka vuosi ennen kesää. Alpakat viihtyvät aina ulkona, ihan joka säässä. Talvella heidän turkkinsa kasvaa pitkäksi. Meiltä saat ostaa myös muodikkaita alpakkatuotteita, kuten myssyjä, kintaita, sukkia ja alpakkalankaa.

Meille saa tulla käymään koko perheen kanssa! Kun sovimme turkkisi liittyvistä asioista, lapset voivat antaa alpakoille porkkanaa.

Meillä on myös superkiltti tyttökoira: Rhodesian Ridgeback nimeltään Dana ja rehuvajan vintillä asuu kissa nimeltä Papu. Kaikkia eläimiä saa tavata ja ihastella.

Aukioloajat sopimuksen mukaan minä päivänä vain. Palvelemme myös Espoossa ja Lohjalla.

Sovi aika ja tervetuloa käymään! Yhteydenotot puhelimitse.

Tiina Suokorpi 040 724 3106

 

40 vuotta turkkien muodistusta ja korjausta

25.4.2022

Salon Turkisateljee on korjannut ja muodistanut turkkeja jo vuodesta 1982.

Turkisateljee 40 vuotta 1982-2022 Suomalaista palvelua -logo

Lue juttu:
Turkisateljeen Tiinan ympyrä on sulkeutunut 40 vuoden aikana useasti

 

HYGIO – UUTTA Salon Turkisateljeella!

4.9.2014

Tarvitseeko turkkisi raikastusta? Tuoksuuko turkkisi ummehtuneelta?

Olemme ottaneet käyttöön Hygio laitteen, joka on uusi suomalainen laatutuote. Laitteen otsonikaasulla tapahtuvan käsittelyn avulla voidaan nopeasti, turvallisesti ja ekologisesti poistaa pahoja hajuja sekä niitä aiheuttavat mikrobit turkiksista ja tekstiileistä.

Ammattikäyttöön tarkoitettu laitteemme raikastaa tehokkaasti turkiksen, sekä muut vaikeasti pestävät tai vesipesua kestämättömät materiaalit. Käsittely ei aiheuta haittaa turkin kiillolle eikä kestävyydelle. Käsittelyn ansiosta vanhakin turkki saadaan raikkaan tuoksuiseksi. Käsittely sopii hyvin myös nahka- untuva- ja villakangastakeille. Yhdellä käsittelyllä raikastat turkkisi lisäksi vaikka talvitakin tai miesten puvuntakin sekä hatun ja kengät. Vaikka urheilujalkineet.

Käsittelyn hinta tekstiilituotteille on 30 euroa.

Vaativan materiaalin, esim. turkkien ja moottoripyöräasujen hajunpoistoon ja hygieniatason parantamiseen hinta on 60 euroa.

Vaikealle savuvauriolle on oma ohjelma, jolloin hinta on 90 euroa.

Tuo turkkisi raikastumaan meille!

Lisätietoja laitteesta ja sen valmistajasta: www.hygio.fi

 

Tiina Suokorven valmistama uniikkiturkis Glorian suuressa syysmuotinäytöksessä

6.9.2012

Kuva: Mikko Jylhä

Kuva: Mikko Jylhä

Salon Turkisateljeen yrittäjä on tehnyt yhteistyötä alan opiskelijoiden kanssa valmistaen uniikkeja turkisasuja suunnittelijoiden piirustusten pohjalta. Suokorpi toteutti turkiksen Anton Hinkkosen tarkkojen piirustusten pohjalta. Valmis työ on osa suunnittelijan Aalto-yliopiston lopputyötä.

 

Boheemi turkishaalari nuorten suunnittelijoiden kilpailun voittajaksi

3.2.2012

Pirita Norvannon (27) suunnittelema boheemi harmaanvihreä turkishaalari voitti Turkiskaupan liitto ry:n järjestämän nuorten suunnittelijoiden Suomen osakilpailun. Lapin yliopistossa vaatesuunnittelua opiskeleva Norvanto edustaa Suomea kansainvälisessä Remix-kilpailussa Milanossa maaliskuussa 2012.

Turkishaalarin valmisti salolainen turkkuri Tiina Suokorpi. Materiaalina käytettiin valkoisia Saga¨ – minkinnahkoja ja Saga¨ Blue Frost -ketunnahkoja, jotka kurikkalainen muokkaamo Panfur 2000 Oy värjäsi suunnittelijan toivomusten mukaan. Lisäksi haalarissa on villa- ja puuvillaneulosta. Voittotyön valitsi raati, johon kuuluivat vaatesuunnittelijat Kisu Aho ja Janne Renvall, stailisti Liisa Kokko, Turkiskaupan Liitto ry:n hallituksen jäsenet Liisa Andstrom ja Ljudmila Sirjaeva sekä viime vuoden Suomen Remix-kilpailun voittaja ja kansainvälisessä loppukilpailussa toiseksi sijoittunut Annika Heikinheimo.

Maria Katajan (25) suunnittelema ”Lucky Lips -pikkumusta” sijoittui Suomen kansallisessa kilpailussa toiseksi. Alun perin Helsingistä lähtöisin oleva Kataja myös opiskelee Lapin yliopistossa vaatesuunnittelua. Pukineen valmistuksessa käytettiin värjättyjä Saga¨- Scanblack-minkinnahkoja ja -siniketunnahkoja. Turkismekon valmisti orimattilalainen turkkuri Arja Mikkola.

Turkiskaupan liitto ry päätti tänä vuonna viedä useamman nuoren suunnittelijalupauksen maailmalle, mistä johtuen myös toiseksi sijoittunut kilpailutyö pääsee osallistumaan kansainväliseen kilpailuun Milanossa. Tuomaristo viehättyi asujen modernista ilmeestä sekä voittajien innovatiivisesta turkismateriaalin käytöstä.

Saga¨-tekniikat mahdollistavat täysin uusia käyttötapoja turkismateriaalille ja pukineiden keveys tekee sen, että niitä voi käyttää myös sisällä, sanoo Saga Furs Oyj:n viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Päivi Mononen-Mikkilä.

Kilpailuun osallistui 13 nuorta vaatesuunnittelijalupausta ympäri Suomen.

Kansainvälinen Remix-kilpailu käydään Milanossa. Kilpailun järjestää kansainvälinen turkiskaupan liitto IFTF MiFur-muoti- ja turkismessujen yhteydessä 4. – 8.3.2012.

Lisätietoja: Suunnittelijoihin Pirita Norvantoon ja Maria Katajaan saa yhteyden markkinointikoordinaattori Anni Lensun kautta, puh. 09 849 5005. Turkiskaupan Liitto ry on suomalaisten turkiskaupan yritysten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö, jolla on 28 jäsenyritystä. Liitto on mukana International Fur Trade Federationin (IFTF) ja neljän kansainvälisen huutokauppaliikkeen OA(Origin Assured)-ohjelmassa.

 

Yrityksen pienentäminen voi olla valtavan suuri laajennus

1.12.2011

Salon Turkisateljeessa toteutettiin kesän aikana melkoinen yritystoiminnan muutosprosessi, kun yrittäjäpariskunta Tiina ja Matti Suokorpi luopuivat turkismyymälästä ja jatkavat korjaus- ja entisöintitoimintaa sekä tekevät jonkun verran toimituskauppaa.
Toki meillä oli menestyvä liike, mutta siinä jouduin liikaa hajottamaan itseäni. Olen luonteeltani enemmän käsillä tekijä, kuin puhelimessa ja mappien kanssa viihtyvä ihminen, Tiina Suokorpi kuvailee.
Hän palasi liiketoiminnassaan siihen, mistä sen vuonna 1982 aloitti, eli turkisten uudistamisiin ja korjauksiin, johon hän on saanut koulutuksenkin. Hän toteaa, että yrityksen pienentäminen oli hänelle kuin valtavan suuri laajennus.

Hän kuvailee itseään ihmiseksi, joka haluaa toteuttaa itseään. Myyntityö on enemmän pakasta vetämistä ja tuotteiden kulkeutumista käsien läpi.
Olen luonteeltani luova ihminen ja minusta työn pitää olla palkitsevaa muutenkin, kuin vain rahallisesti. Näin siitäkin huolimatta, että liikkeen pitäminen oli antoisaa, Suokorpi muistuttaa.
Myymälään kohdistui myös laajentamispaineita, mutta hän katsoi itselleen paremmaksi saada keskittyä enemmän itse tuotteisiin. Hän kuvailee yrittäjyyskuvansa muutosta uransa suurimmaksi muutosprosessiksi, jonka jälkeen hän voi edelleen yrittäjänä nauttia työstään.
Minulla on sisäinen palo yrittäjyydessä, mutta joskus pitää tehdä valintoja, ja tässä kohtaa ratkaisu oli minulle lopulta täysin selvä, hän kertaa.

Suokorvet yrittivät muutaman kuukauden ajan myös myydä liikettään, mutta he arvelevat sen profiloituneen ehkä liikaa heihin, eikä ostajia ilmaantunut. Sitten he näkivät nykyisen toimitilansa vapaana ja oli aika toteuttaa suunnitelmat.
Nyt nautin todella työskentelystäni ja se nautittavuus kuulemma näkyy myös ulospäin sen lisäksi, että se tuntuu hyvältä sisimmissäni, Suokorpi iloitsee.
Turkisala on Suokorven mukaan kovasti nousussa. Muotisuunnittelijat käyttävät maailmalla paljon turkiksia ja se on yleistänyt niitten käyttöä myös Suomessa. Catwalkeilla näkyy paljon turkiksia niin juhla-asuissa kuin katumallistoissakin sekä lämpimissä talviasusteissa.
Ekologisuus on myös turkisalalla tärkeää. Uudistamalla ja korjaamalla turkiksille saadaan pitkä käyttöikä. Nyt myös nuoret naiset ovat lähteneet uudistamaan äideiltä tai isoäideiltä saatuja vanhoja kauniita turkiksiaan.

Salon Turkisateljee

Kokkilantie 65
24800 SALO
040 724 3106

 

Katso rekisteriseloste

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 § mukainen rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä
Turkisateljee Tiina Aaltonen-Suokorpi & Kni Oy
Y-tunnus:  0613568-6
Länsiranta 8
24100 SALO
Puh:  0407243106

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Tiina Suokorpi
tiina@salonturkisateljee.fi

3. Rekisterin nimi
Markkinointi- ja analytiikkarekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisterin tarkoituksena on rekisterinpitäjän ja asiakkaan välisen asiakassuhteen hoitaminen, sekä markkinointi ja viestintä. Rekisterin hallinta ja tietojen käsittely voidaan ulkoistaa rekisterinpitäjän yhteistyökumppanille, joka on sitoutunut noudattamaan tätä rekisteriselostetta.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteri saattaa sisältää seuraavia tietoja asiakkaasta:
– Nimi
– Puhelinnumero
– Osoite
– Sähköpostiosoite
– Organisaation nimi ja y-tunnus
– Yhteysloki

6. Sääntöjen mukaiset tietolähteet
Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä sekä sivuston kävijäseurantatyökalusta, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä ja muista julkisista sekä maksuttomista että maksullisista lähteistä.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Rekisterinpitäjä ei luovuta tietoja ulkopuolisille lukuun ottamatta kohdassa 4 mainittua rekisterinpitäjän yhteistyökumppania, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Henkilötietoja ei pääsääntöisesti siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet
Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppaneiden tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

10. Evästeet
Rekisterinpitäjän sivuilla saatetaan käyttää evästeitä käyttökokemuksen kehittämiseksi. Eväste on tekstitiedosto, joka verkkosivulla käydessä tallentuu käyttäjän tietokoneelle. Se sisältää tietoja ja sitä käytetään mm. markkinointiin ja sivuston kehittämiseen. Evästeiden avulla kerätään tietoa sivujen käytöstä. Käyttäjän henkilöllisyys ei käy ilmi evästeiden avulla. Käyttäjä voi poistaa evästeet käytöstä selaimen asetuksista. Rekisterinpitäjän ei takaa, että sivusto toimii oikein evästeiden poistamisen jälkeen.

Sulje [x]