Uutiset
26.9.2023
Tervetuloa Salon Turkisateljeen uuteen toimipisteeseen
Pitkän harkinnan jälkeen päätimme muuttaa Salon Turkisateljeen liiketoiminnan 41 vuoden jälkeen Salon keskustasta maaseudun rauhaan, kotipihallemme 120 vuotta vanhaan, entiseen Lempilän kartanon muonamiehen torppaan. Matkaa on Salon torilta vain 7,5 kilometriä. Rakennus on remontoitu moderniksi ja asianmukaiseksi työtilaksi. Yritykseni toiminta jatkuu edelleen. Saat kaikki turkiksiin liittyvät palvelut saman katon alta. Turkisten huolto, korjaus, kesäsäilytys, raikastus ja kierrätys onnistuvat ihan niin kuin ennenkin.
Kuvankaunis tonttimme on luonnon ympäröimä joka suuntaan. Eläinrakkaina ihmisinä pihamaalta löytyy neljä kesyä ja kilttiä alpakkaa: Lempi-mamma ja pojat Sulo, Jalo ja Vilkku. Alpakat tuottavat myös laadukasta, kaunista ja lämmintä villaa, joka keritään joka vuosi ennen kesää. Alpakat viihtyvät aina ulkona, ihan joka säässä. Talvella heidän turkkinsa kasvaa pitkäksi. Meiltä saat ostaa myös muodikkaita alpakkatuotteita, kuten myssyjä, kintaita, sukkia ja alpakkalankaa.
Meille saa tulla käymään koko perheen kanssa! Kun sovimme turkkisi liittyvistä asioista, lapset voivat antaa alpakoille porkkanaa.
Meillä on myös superkiltti tyttökoira: Rhodesian Ridgeback nimeltään Dana ja rehuvajan vintillä asuu kissa nimeltä Papu. Kaikkia eläimiä saa tavata ja ihastella.
Aukioloajat sopimuksen mukaan minä päivänä vain. Palvelemme myös Espoossa ja Lohjalla.
Sovi aika ja tervetuloa käymään! Yhteydenotot puhelimitse.
Tiina Suokorpi 040 724 3106
40 vuotta turkkien muodistusta ja korjausta
25.4.2022
Salon Turkisateljee on korjannut ja muodistanut turkkeja jo vuodesta 1982.
Lue juttu:
Turkisateljeen Tiinan ympyrä on sulkeutunut 40 vuoden aikana useasti
HYGIO – UUTTA Salon Turkisateljeella!
4.9.2014
Tarvitseeko turkkisi raikastusta? Tuoksuuko turkkisi ummehtuneelta?
Olemme ottaneet käyttöön Hygio laitteen, joka on uusi suomalainen laatutuote. Laitteen otsonikaasulla tapahtuvan käsittelyn avulla voidaan nopeasti, turvallisesti ja ekologisesti poistaa pahoja hajuja sekä niitä aiheuttavat mikrobit turkiksista ja tekstiileistä.
Ammattikäyttöön tarkoitettu laitteemme raikastaa tehokkaasti turkiksen, sekä muut vaikeasti pestävät tai vesipesua kestämättömät materiaalit. Käsittely ei aiheuta haittaa turkin kiillolle eikä kestävyydelle. Käsittelyn ansiosta vanhakin turkki saadaan raikkaan tuoksuiseksi. Käsittely sopii hyvin myös nahka- untuva- ja villakangastakeille. Yhdellä käsittelyllä raikastat turkkisi lisäksi vaikka talvitakin tai miesten puvuntakin sekä hatun ja kengät. Vaikka urheilujalkineet.
Käsittelyn hinta tekstiilituotteille on 30 euroa.
Vaativan materiaalin, esim. turkkien ja moottoripyöräasujen hajunpoistoon ja hygieniatason parantamiseen hinta on 60 euroa.
Vaikealle savuvauriolle on oma ohjelma, jolloin hinta on 90 euroa.
Tuo turkkisi raikastumaan meille!
Lisätietoja laitteesta ja sen valmistajasta: www.hygio.fi
Tiina Suokorven valmistama uniikkiturkis Glorian suuressa syysmuotinäytöksessä
6.9.2012
Salon Turkisateljeen yrittäjä on tehnyt yhteistyötä alan opiskelijoiden kanssa valmistaen uniikkeja turkisasuja suunnittelijoiden piirustusten pohjalta. Suokorpi toteutti turkiksen Anton Hinkkosen tarkkojen piirustusten pohjalta. Valmis työ on osa suunnittelijan Aalto-yliopiston lopputyötä.
Boheemi turkishaalari nuorten suunnittelijoiden kilpailun voittajaksi
3.2.2012
Pirita Norvannon (27) suunnittelema boheemi harmaanvihreä turkishaalari voitti Turkiskaupan liitto ry:n järjestämän nuorten suunnittelijoiden Suomen osakilpailun. Lapin yliopistossa vaatesuunnittelua opiskeleva Norvanto edustaa Suomea kansainvälisessä Remix-kilpailussa Milanossa maaliskuussa 2012.
Turkishaalarin valmisti salolainen turkkuri Tiina Suokorpi. Materiaalina käytettiin valkoisia Saga¨ – minkinnahkoja ja Saga¨ Blue Frost -ketunnahkoja, jotka kurikkalainen muokkaamo Panfur 2000 Oy värjäsi suunnittelijan toivomusten mukaan. Lisäksi haalarissa on villa- ja puuvillaneulosta. Voittotyön valitsi raati, johon kuuluivat vaatesuunnittelijat Kisu Aho ja Janne Renvall, stailisti Liisa Kokko, Turkiskaupan Liitto ry:n hallituksen jäsenet Liisa Andstrom ja Ljudmila Sirjaeva sekä viime vuoden Suomen Remix-kilpailun voittaja ja kansainvälisessä loppukilpailussa toiseksi sijoittunut Annika Heikinheimo.
Maria Katajan (25) suunnittelema ”Lucky Lips -pikkumusta” sijoittui Suomen kansallisessa kilpailussa toiseksi. Alun perin Helsingistä lähtöisin oleva Kataja myös opiskelee Lapin yliopistossa vaatesuunnittelua. Pukineen valmistuksessa käytettiin värjättyjä Saga¨- Scanblack-minkinnahkoja ja -siniketunnahkoja. Turkismekon valmisti orimattilalainen turkkuri Arja Mikkola.
Turkiskaupan liitto ry päätti tänä vuonna viedä useamman nuoren suunnittelijalupauksen maailmalle, mistä johtuen myös toiseksi sijoittunut kilpailutyö pääsee osallistumaan kansainväliseen kilpailuun Milanossa. Tuomaristo viehättyi asujen modernista ilmeestä sekä voittajien innovatiivisesta turkismateriaalin käytöstä.
Saga¨-tekniikat mahdollistavat täysin uusia käyttötapoja turkismateriaalille ja pukineiden keveys tekee sen, että niitä voi käyttää myös sisällä, sanoo Saga Furs Oyj:n viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Päivi Mononen-Mikkilä.
Kilpailuun osallistui 13 nuorta vaatesuunnittelijalupausta ympäri Suomen.
Kansainvälinen Remix-kilpailu käydään Milanossa. Kilpailun järjestää kansainvälinen turkiskaupan liitto IFTF MiFur-muoti- ja turkismessujen yhteydessä 4. – 8.3.2012.
Lisätietoja: Suunnittelijoihin Pirita Norvantoon ja Maria Katajaan saa yhteyden markkinointikoordinaattori Anni Lensun kautta, puh. 09 849 5005. Turkiskaupan Liitto ry on suomalaisten turkiskaupan yritysten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö, jolla on 28 jäsenyritystä. Liitto on mukana International Fur Trade Federationin (IFTF) ja neljän kansainvälisen huutokauppaliikkeen OA(Origin Assured)-ohjelmassa.
Yrityksen pienentäminen voi olla valtavan suuri laajennus
1.12.2011
Salon Turkisateljeessa toteutettiin kesän aikana melkoinen yritystoiminnan muutosprosessi, kun yrittäjäpariskunta Tiina ja Matti Suokorpi luopuivat turkismyymälästä ja jatkavat korjaus- ja entisöintitoimintaa sekä tekevät jonkun verran toimituskauppaa.
Toki meillä oli menestyvä liike, mutta siinä jouduin liikaa hajottamaan itseäni. Olen luonteeltani enemmän käsillä tekijä, kuin puhelimessa ja mappien kanssa viihtyvä ihminen, Tiina Suokorpi kuvailee.
Hän palasi liiketoiminnassaan siihen, mistä sen vuonna 1982 aloitti, eli turkisten uudistamisiin ja korjauksiin, johon hän on saanut koulutuksenkin. Hän toteaa, että yrityksen pienentäminen oli hänelle kuin valtavan suuri laajennus.
Hän kuvailee itseään ihmiseksi, joka haluaa toteuttaa itseään. Myyntityö on enemmän pakasta vetämistä ja tuotteiden kulkeutumista käsien läpi.
Olen luonteeltani luova ihminen ja minusta työn pitää olla palkitsevaa muutenkin, kuin vain rahallisesti. Näin siitäkin huolimatta, että liikkeen pitäminen oli antoisaa, Suokorpi muistuttaa.
Myymälään kohdistui myös laajentamispaineita, mutta hän katsoi itselleen paremmaksi saada keskittyä enemmän itse tuotteisiin. Hän kuvailee yrittäjyyskuvansa muutosta uransa suurimmaksi muutosprosessiksi, jonka jälkeen hän voi edelleen yrittäjänä nauttia työstään.
Minulla on sisäinen palo yrittäjyydessä, mutta joskus pitää tehdä valintoja, ja tässä kohtaa ratkaisu oli minulle lopulta täysin selvä, hän kertaa.
Suokorvet yrittivät muutaman kuukauden ajan myös myydä liikettään, mutta he arvelevat sen profiloituneen ehkä liikaa heihin, eikä ostajia ilmaantunut. Sitten he näkivät nykyisen toimitilansa vapaana ja oli aika toteuttaa suunnitelmat.
Nyt nautin todella työskentelystäni ja se nautittavuus kuulemma näkyy myös ulospäin sen lisäksi, että se tuntuu hyvältä sisimmissäni, Suokorpi iloitsee.
Turkisala on Suokorven mukaan kovasti nousussa. Muotisuunnittelijat käyttävät maailmalla paljon turkiksia ja se on yleistänyt niitten käyttöä myös Suomessa. Catwalkeilla näkyy paljon turkiksia niin juhla-asuissa kuin katumallistoissakin sekä lämpimissä talviasusteissa.
Ekologisuus on myös turkisalalla tärkeää. Uudistamalla ja korjaamalla turkiksille saadaan pitkä käyttöikä. Nyt myös nuoret naiset ovat lähteneet uudistamaan äideiltä tai isoäideiltä saatuja vanhoja kauniita turkiksiaan.